Az egész valahol 2012 környékén kezdődött, amikor is arra lettem figyelmes, hogy bármerre jártam, bármit kóstoltam, nem tudtak nekem olyan erős paprikát adni, amire azt mondtam volna, hogy ezt még ne lehetne fokozni.. gondoltam egyet, és elkezdtem keresgetni az interneten, ahol elég hamar ráakadtam ígéretesnek tűnő fajtákra. Akkor még külföldről rendeltem pár magot, és első évben 3 tővel elindultam a lejtőn..végzettségemet tekintve agrármérnök vagyok, így nem állt tőlem távol a kertészkedés. És amikor elérkezett az első érett termés kóstolása..új dimenziók nyíltak meg erős paprika fronton! Ezt elmondani nem lehet..ezt meg kell tapasztalni! Amíg az ember nem kóstol pl.: Trinidad Moruga Scorpion-t vagy Carolina Reaper-t csak azt hiszi esetleg, hogy bírja az erőset.. :)

Először nem tudtam mit is csinálhatnék annyi terméssel, így egy részét hagyományosan ledaráltam, a többit pedig elosztogattam..amit mindenhol osztatlan sikerrel fogadtak, és jöttek a kérések, hogy ugye lesz még?! Hát persze! Így következő évben már 30 tő környékén neveltem...és így fejlődgetve jutottunk el odáig ahol most járunk.

Kezdetben a nagyon erős szószókat preferáltam, hisz az volt az újdonság. Azóta már a lágyabb ízek kedvelőinek is készítek termékeket, persze nem kell megijedni..azokban is jelen van az erő! :)