Nálunk a pizzás csigák is Hottie Chili szószokkal készülnek! Mivel nagyon szeretünk meglepetést okozni a vendégeinknek, ezért általában elrejtünk egy-két lucky strike csigát is a többi között.

Most 5 féle Hottie Chili szósszal készítettük el a pizzás csigákat. Ezek a következők:

  • Hottie Chili Serrano szósz
  • Hottie Chili Chipotle szósz
  • Hottie Chili Barbeque szósz
  • Hottie Chili Sriracha szósz
  • Hottie Chili Red Hot szósz

Nem is kell mondanunk, hogy a szerencsés (vagy más nézőpontból szerencsétlen) húzást a Hottie Chili Red Hot szósszal megkent csigák jelentik.

És akkor nézzük, hogy hogyan is kell elkészíteni a csigákat. 

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • 160 ml víz
  • 2 dkg élesztő

Elkészítés:

A lisztet, az olívaolajat és a sót kimérjük, egy tálba tesszük. A közepére egy kis mélyedést készítünk. Az élesztőt langyos vízben felfuttatjuk, majd a mélyedésbe öntjük. Óvatosan összedolgozzuk a hozzávalókat. Ha szükséges, akkor egy kis lisztet vagy egy kis vizet tehetünk még hozzá, majd addig gyúrjuk, míg sima és rugalmas tésztát kapunk. A tésztát két részre osztjuk, majd 1 órát kelni hagyjuk őket. 

Ezután az egyik részből nagyon vékony téglalapot sodrunk. A téglalapot 2 cm-es vastagságúra szeljük. A lapokat megkenjük a kiválasztott Hottie Chili szószokkal. A gyengébb (Hottie Chili Serrano szósz, Hottie Chili Chipotle szósz) és a közepes erősségű (Hottie Chili Barbeque szósz) szószokból akár vastagabban is kenhetünk a tésztára, míg az erősebb szószok (Hottie Chili Sriracha szósz, Hottie Chili Red Hot szósz) esetén javasoljuk a vékonyabb, óvatosabb felvitelt. 

Ezt követően megszórjuk a csíkokat a kívánt feltéttel (pl.: sonka, sajt, kukorica) és szorosan feltekerjük őket. Az egyik oldalon összecsípjük a tésztát, ez kerül a tepsi aljára.

Mivel többféle szószt használtunk és nem szerettük volna, hogy az ízek keveredjenek, ezért előre felvágtuk a csíkokat. De ha csak egy-vagy kétféle szószt használsz, érdemes az egész tésztát megkenni, megszórni a feltéttel, egyben feltekerni, majd ezután 2 cm-es csíkokra vágni, és az egyik oldalán összecsípni.

Miután a pizzás csigákat a sütőpapírral kibélelt tepsire raktuk, tegyük őket az előmelegített sütőbe és süssük 180 fokon alsó-felső sütéssel, 15-20 percig. 

Míg a pizzás csigák megsülnek, addig előkészítjük a következő adagot a sütéshez. Összesen kb. 20 pizzás csigánk lesz.

Jó étvágyat és szerencsés húzást kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?