Nálunk a pizzás csigák is Hottie Chili szószokkal készülnek! Mivel nagyon szeretünk meglepetést okozni a vendégeinknek, ezért általában elrejtünk egy-két lucky strike csigát is a többi között.
Most 5 féle Hottie Chili szósszal készítettük el a pizzás csigákat. Ezek a következők:
- Hottie Chili Serrano szósz
- Hottie Chili Chipotle szósz
- Hottie Chili Barbeque szósz
- Hottie Chili Sriracha szósz
- Hottie Chili Red Hot szósz
Nem is kell mondanunk, hogy a szerencsés (vagy más nézőpontból szerencsétlen) húzást a Hottie Chili Red Hot szósszal megkent csigák jelentik.
És akkor nézzük, hogy hogyan is kell elkészíteni a csigákat.
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk só
- 160 ml víz
- 2 dkg élesztő
Elkészítés:
A lisztet, az olívaolajat és a sót kimérjük, egy tálba tesszük. A közepére egy kis mélyedést készítünk. Az élesztőt langyos vízben felfuttatjuk, majd a mélyedésbe öntjük. Óvatosan összedolgozzuk a hozzávalókat. Ha szükséges, akkor egy kis lisztet vagy egy kis vizet tehetünk még hozzá, majd addig gyúrjuk, míg sima és rugalmas tésztát kapunk. A tésztát két részre osztjuk, majd 1 órát kelni hagyjuk őket.
Ezután az egyik részből nagyon vékony téglalapot sodrunk. A téglalapot 2 cm-es vastagságúra szeljük. A lapokat megkenjük a kiválasztott Hottie Chili szószokkal. A gyengébb (Hottie Chili Serrano szósz, Hottie Chili Chipotle szósz) és a közepes erősségű (Hottie Chili Barbeque szósz) szószokból akár vastagabban is kenhetünk a tésztára, míg az erősebb szószok (Hottie Chili Sriracha szósz, Hottie Chili Red Hot szósz) esetén javasoljuk a vékonyabb, óvatosabb felvitelt.
Ezt követően megszórjuk a csíkokat a kívánt feltéttel (pl.: sonka, sajt, kukorica) és szorosan feltekerjük őket. Az egyik oldalon összecsípjük a tésztát, ez kerül a tepsi aljára.
Mivel többféle szószt használtunk és nem szerettük volna, hogy az ízek keveredjenek, ezért előre felvágtuk a csíkokat. De ha csak egy-vagy kétféle szószt használsz, érdemes az egész tésztát megkenni, megszórni a feltéttel, egyben feltekerni, majd ezután 2 cm-es csíkokra vágni, és az egyik oldalán összecsípni.
Miután a pizzás csigákat a sütőpapírral kibélelt tepsire raktuk, tegyük őket az előmelegített sütőbe és süssük 180 fokon alsó-felső sütéssel, 15-20 percig.
Míg a pizzás csigák megsülnek, addig előkészítjük a következő adagot a sütéshez. Összesen kb. 20 pizzás csigánk lesz.
Jó étvágyat és szerencsés húzást kívánunk!